Marina Ovseannikova este jurnalista televiziunii de stat din Rusia care a protestat în direct: „Opriți războiul!”

O angajată a televiziunii de stat din Rusia a ieșit în direct cu o pancartă, strigând: „Opriți războiul!”. Cadrul a fost însă schimbat imediat, pe post fiind pus un reportaj.

Cea care a protestat este Marina Ovseannikova, redactor în cadrul postului TV. Jurnalista a fost dusă la poliție, fiind însoțită de un avocat. Potrivit apărătorilor, împotriva jurnalistei s-a întocmit un protocol în conformitate cu articolul din Codul contravențiilor administrative, acum aplicat la greu în Rusia, privind cenzura militară pentru discreditarea forțelor armate ruse.

Marina Ovseannikova a publicat ulterior un video în care afirmă că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este un stat agresor.

„Răspunderea pentru această agresiune se află pe conștiința unei singure persoane – Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, mama mea e din Rusia și ei niciodată nu au fost dușmani”, spune Marina Ovseannikova.

Citește și Posturi de televiziune din Ucraina – retransmise de canalele TVR

„Cu părere de rău, în ultimii ani am lucrat la Pervâi Kanal, ocupându-mă de propaganda Kremlinului. Acum mi-i foarte rușine de acest lucru. Mi-i rușine că am permis să se spună minciuni de la televizor, pentru că am permis să fie zombați cetățenii ruși. Am tăcut în 2014 când toate acestea au început. Nu am ieșit la miting când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnâi. Pur și simplu am urmărit în tăcere acțiunile acestui regim antiuman. Acum toată lumea ne-a întors spatele. Alte zece generații nu se vor spăla de rușinea acestui război criminal”, a adăugat jurnalista.