Marina Ovsiannikova a fost arestată. Zelenski i-a mulțumit pentru gestul ei curajos

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulţumit jurnalistei Marina Ovsiannikova, angajată a televiziunii ruse Pervîi Kanal, care a întrerupt o emisiune, luni seară, pentru a striga „Nu războiului”, scrie The Guardian.

Marina Ovsiannikova, editor la Pervîi Kanal, a ridicat o pancartă pe care scria „Nu credeţi propaganda. Te mint aici”, în timp ce prezentatoarea Ekaterina Andreeva a continuat să vorbească. „Ruşii sunt împotriva războiului”, se mai putea citi pe pancarta protestatarei. 

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război”, a spus Volodimir Zelenski.

Citește și Marina Ovseannikova este jurnalista televiziunii de stat din Rusia care a protestat în direct: „Opriți războiul!”

„Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, mai adagă președintele Ucrainei.

ONG-ul pentru apărarea drepturilor protestatarilor OVD-Info a anunţat că ea a fost arestată, informează AFP.

„O anchetă internă este în desfăşurare” cu privire la acest „incident”, a transmis Pervîi Kanal într-un comunicat. 

Potrivit agenţiei de presă Tass, tânăra ar putea fi acuzată că a „discreditat folosirea forţelor armate ruse”.