Materiale reciclabile în loc de bilet de acces la trei muzee din Iași, de Ziua Mondială a Mediului

De Ziua Mondială a Mediului, pe 5 iunie, ieşenii sunt invitaţi să viziteze gratuit trei celebre muzee ieşene, oferind la schimb materiale reciclabile, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Sorin Dangă, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe de Consiliu Judeţean de îndată, care a avut loc în cursul zilei de marţi, cu scopul de a atrage atenţia asupra nevoii de a creşte gradul de colectare selectivă şi de a valorifica deşeurile.

„Un bilet verde poate fi obţinut direct de la casele de bilete ale muzeelor, în schimbul a cinci deşeuri reciclabile din categoria plastic (PET-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) şi sticlă (ambalaje de sticlă). Un bilet verde este echivalentul a cinci 5 materiale reciclabile, din aceeaşi categorie sau combinate. Pentru a vizita toate cele cinci muzee din cadrul Casei Muzeelor, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile”, a explicat vicepreşedintele CJ Iaşi, Marius Sorin Dangă.

În baza biletului verde pot fi vizitate Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei şi Casa Muzeelor, aflate în subordinea Muzeului Literaturii Iaşi.

Citește și Centenarul nașterii lui Pier Paolo Pasolini, celebrat sâmbătă de Muzeul Naţional al Banatului