Medeea Marinescu: Arta Valeriei Seciu ar trebui studiată la clasele de actorie

Arta Valeriei Seciu ar trebui studiată la clasele de actorie, afirmă actriţa Medeea Marinescu.

„Acum am aflat. Astăzi a plecat într-o stea Valeria Seciu. O imensă artistă. Căutaţi să vedeţi filmele ei, piesele de teatru (din păcate prea puţine au fost înregistrate), piesele radiofonice, spectacolele de poezie. Eram mică şi pitită în spatele aparatului de filmat o urmăream fascinată pe uliţele satului în care se filma „Ion, blestemul pământului”. Atunci am văzut-o întâia oară de aproape şi, chiar dacă nu aveam decât 4 sau 5 ani, am fost vrăjită de frumuseţea, stranietatea, modul atât de neaşteptat (pentru mine atunci) de a juca, de a interpreta, de a fi. Arta ei ar trebui studiată la clasele de actorie.

Sigur, talentul nu se poate imita, dar poate că urmărindu-i opera veţi putea culege gânduri despre ce înseamnă arta actorului, veţi fi cu siguranţă mai bogaţi. Dumnezeu să o odihnească”, a scris Medeea Marinescu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Anunţul a fost făcut de UNITER: „Valeria Seciu (2 august 1939 – 6 septembrie 2022). Am aflat cu tristeţe că în dimineaţa zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriţă de teatru, film, radio şi televiziune Valeria Seciu. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească”.

Citește și Actrița Valeria Seciu a încetat din viaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *