Mediaş: Elevă de clasa a IX-a, filmată în timp ce o agresa pe directoarea unui liceu

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) va face o anchetă la Colegiul Tehnic „Mediensis” din municipiul Mediaş, după ce în presă au apărut imagini cu o altercaţie între o profesoară şi o elevă, filmate de către unul dintre elevi.

Incidentul a început după ce profesoara i-a cerut fetei să se mute în prima bancă. Eleva a refuzat iniţial, însă la insistenţele dascălului, a mers până la urmă în faţa clasei şi a trântit scaunul. Femeia i-a atras atenţia asupra comportamenului nepotrivit, însă eleva a început să țipe şi să dea din mâini.

Inspectoratul școlar a demarat o anchetă în acest caz, după apariția imaginilor șocante în spațiul public.

„Filmarea este de miercuri. Am avut oră cu clasa a IX-a, învățământ profesional. Încă de la începutul orei, eleva care apare în filmare, stătea în spate, râdea, făcea gălăgie și deranja ora. I-am cerut să vină în față, în prima bancă, însă în continuare a vociferat, vorbind urât. Într-un final, fiindcă am insistat, a venit în față. Și-a pus lucrurile pe bancă, a trântit scaunul, apoi s-a așezat. Am rugat-o să nu mai facă asta, dar a continuat cu același gest. I-am spus. În acel moment a început să îmi vorbească la per tu, continuând să îl trântească.

Citește și Cărţi şi documente vechi, unele chiar de 1.200 de ani, descoperite în podul unei biserici din Mediaş

M-am apropiat de ea și i-am tras scaunul într-o parte, spunându-i că, dacă o deranjează, atunci să stea în picioare. S-a enervat și a început să țipe, să dea din mâini. Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am încercat să o liniștesc, fiindcă nu avea nimeni nimic cu ea. Am rugat-o să stea la oră liniștită dacă dorește, însă nu mă înțelegeam deloc cu ea.

Eu nu am agresat-o pe această fetiță și nici eu nu am fost agresată de ea. Mi-am dat seama că are o problemă, astfel că, la finalul orei, am vorbit cu ea să aflu ce se întâmplă. Am rugat-o să vină cu părinții la școală, mi-a spus că tata nu vine, că mama nu poate, că sunt divorțați și așa mai departe”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Ana Bocioancă, directorul Colegiului Tehnic „Mediensis” Mediaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *