Melodii nelansate de Michael Jackson, publicate online după furtul unui hard disk

Un computer şi un hard disk care conţine melodii inedite ale lui Michael Jackson au fost furate săptămâna trecută de la Bruxelles, în timpul unui seminar organizat de inginerul de sunet Brad Sundberg, un colaborator de lungă durată al megastarului, scrie presa internațională.

„Nu vă voi da un nume, nu vă voi arăta o fotografie, dar ştim cine este. Colaborăm cu poliţia pentru a rezolva acest caz”, a dezvăluit pe Instagram Brad Sundberg, care a lucrat la albume precum „Bad”, „Dangerous”, „HIStory” şi „Blood on the dancefloor”.

Furtul a avut loc vineri, 27 ianuarie, la ora 15.00, în Ixelles, o comună din Belgia. „Ne-am întors spatele câteva secunde şi echipamentul nu mai era acolo. Se pare că hoţul a ieşit pe fereastră, s-a urcat pe acoperiş şi apoi a spart un acoperiş de sticlă”, a spus Brad Sundberg, care denunţă un atac „ţintit”.

Sundberg organizează seminarii şi conferinţe plătite în întreaga lume despre procesul înregistrărilor lui Michael Jackson. Evenimente private în care fanii pot descoperi melodii nelansate ale cântăreţului, inclusiv versiuni neterminate ale „We are the world”, „Jam” sau chiar melodii originale precum „Chicago 1945”.

Citește și Donald Trump îşi va publica corespondenţa cu Michael Jackson, prinţesa Diana, Elton John ș.a

„Nu ştiu ce se va întâmpla. Hard disk-ul avea nişte lucruri foarte cool. Va fi scos la vânzare, descărcat… Cine ştie? Dar viaţa continuă. Ce s-a întâmplat este doar trist şi foarte frustrant”, conchide Brad Sundberg, care denunţă „o încălcare a securităţii datelor cu caracter personal”.

O investigaţie este în desfăşurare, în timp ce multe fişiere au fost deja postate online, cum ar fi videoclipuri cu sesiunile de înregistrare ale megastarului sau noi titluri şi versiuni demo. Brad Sundberg le cere fanilor să nu distribuie aceste fişiere şi să denunţe încercarea de a le descărca ca încalcare a drepturilor de autor pe diferitele platforme.