Meta stabilește un record cu noua sa rețea socială Threads: 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile

Rețeaua de socializare Threads, lansată recent de Meta, compania care deține și Facebook și Instagram, a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori în doar cinci zile, stablind un nou record în lumea aplicațiilor de socializare.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a recunoscut că a fost surprins de ascensiunea rapidă a Threads. În primele două zile de la lansare, aplicația a atins praguri consecutive de performanță, începând cu 2 milioane de utilizatori și culminând cu 70 de milioane.

Dincolo de cifrele impresionante ale numărului de utilizatori, a fost și numărul de postări și interacțiuni care a captat atenția. În prima zi de la lansare, Threads a înregistrat peste 95 de milioane de postări și peste 190 de milioane de like-uri, indicând un nivel ridicat de implicare a utilizatorilor.

Interesant este faptul că această performanță a fost realizată fără a include utilizatorii europeni, deoarece Meta încă lucrează la conformarea cu legislația europeană în ceea ce privește utilizarea datelor.

Citește și Twitter ameninţă Meta cu un proces din cauza Threads, noua rețea socială rivală

Surprins de ascensiunea Threads, care, în fapt, nu este altceva decât o clonă de Twitter, a fost şi proprietarul acestei platforme, Elon Musk. Acesta şi-a trimis avocaţii încă în a doua zi după lansarea Threads să-l ameninţe cu proces pe Mark Zuckerberg.

Twitter are în jur de 350 de milioane de utilizatori, conform estimărilor făcute de Statista. Nu doar că Threads pare să fie pe punctul de a depăşi Twitter în nu foarte mult timp, însă, o parte dintre utilizatori vin tocmai de la Twitter.

Threads este la început de drum și încă nu oferă multe dintre funcțiile disponibile pe alte platforme sociale. Totuși, având în vedere performanța sa impresionantă de la lansare, este posibil ca Meta să accelereze adăugarea de noi funcționalități, împinsă de succesul inițial și de competiția intensă cu alte platforme sociale.