MH Orchestra a dat startul turneului Timeless Mood

MH Orchestra a scris o nouă pagină din istoria orchestrei de salon în Bucureşti dând startul turneului Timeless Mood.

După o tradiţie de un secol începută în casele regale, continuată în sălile de bal şi dusă până în selectele spaţii de café-concert vieneze şi austrice din zilele noastre, orchestra de salon îşi scrie povestea şi pe scene din România, prin seria de concerte “Timeless Mood,” susţinute de unica orchestră de salon de la noi din ţară: MH Orchestra.

Găzduit în sala mare a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian, concertul ce a dat startul turneului “Timeless Mood” a avut loc, pe 27 octombrie, în prezenţa doamnei Ministru al Culturii Raluca Turcan şi a unui public numeros, dornic să îşi înceapă călătoria prin istoria muzicii. Noţiunile introductive oferite de Radu Petrovici, fondatorul orchestrei în deschiderea concertului au trasat contextul pentru o experienţă muzicală unică. Iar farmecul şi virtuozitatea doamnei capel maestru (NUME) ce coordonează orchestra şi interacţionează cu spectatorii, au dat publicului acel plus de apropiere şi savoare specific Orchestrei de salon. 

Radu Petrovici, fondator MH Orchestra a punctat: “sunt multe elemente ce diferenţiază orchestra de salon de cea simfonică, pornind de la structură şi orchestraţii până la prezenţa capel maestrului – un liant între orchestra – pe care o coordonează cu vioara în mână şi public, pe care îl ghidează prin intreaga experienţă.”

Peste o oră şi jumătate, peste 500 de participanţi au fost transpuşi în magia sălior de bal, prin interpretări ale unor secvenţe simfonice de referinţă cum ar fi Valsul nr 2 de Shostakovich sau Hora Mărţişorului.

Citește și Președintele României a promulgat legea propusă de Parlament pentru instituirea anului 2025 ca fiind ,,Anul Cardinal Iuliu Hossu’’

Cei doi solişti, Daniela Bucşanu (soprană) şi Florin Budnaru (tenor) au emoţionat publicul în egală măsură cu repere clasice sau reinterpretări simfonice ale unor melodii arhicunoscute. Titluri ca “Salomé” sau “Carusso” au fost primite cu mare entuziasm, da ropote lungi de aplauze au primit şi reorchestrările celebrelor “My Way” (Florin Budnaru) sau “La Vie En Rose” (Daniela Bucşan).

De o sensibilitate aparte a fost şi apariţia tânărului violonist Antonio Piculeaţă, invitatul special al serii, care a interpretat piesa „I love Vience” compusă de Edvin Marton.

Iar pentru a concluziona şi a demonstra încă o dată versatilitatea orchestrei de salon, bisul a adus publicul în contemporaneitate, printr-un incendiar potpuriu de hituri ABBA şi QUEEN, iar aplauzele nu au contenit preţ de câteva minute.

Turneul “Timeless Mood” merge mai departe după următorul program şi intrarea este liberă la toate concertele:

PLOIEŞTI1 noiembrie, ora 19:00 – Filarmonica „Paul Constantinescu”

PITEŞTI – 6 noiembrie, ora 19:00 – Filarmonica Pitești

SIBIU – 7 noiembrie, ora 19:00 – Filarmonica de Stat Sibiu – Sala Thalia

BRAŞOV – 8 noiembrie, ora 19:00 – Filarmonica Brașov – Sala Patria

Evenimentul este organizat de Asociația Maestrul Hiram www.mh-orchestra.com şi finanţat de Ministerul Culturii.

Partener media: Uniunea Ziariștilor Profesionişti din România

Pentru a rezerva locuri, vă rugăm să contactați casa de bilete a instituției. Accesul în sală va fi permis începând cu ora 18:00.