Microexpoziţia temporară „De la diligenţă la clasor” se va deschide vineri la MNIR

Microexpoziţia temporară „De la diligenţă la clasor”, care valorifică o parte din colecţia filatelică a Muzeului Naţional de Istorie a României, se va deschide vineri la MNIR.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, expoziţia prezintă lumea fascinantă a timbrelor, de la povestea primelor mărci poştale până la pasiunea unor întregi generaţii.

„În spatele acestor obiecte mici a existat un întreg univers al oamenilor care au trimis scrisori şi al celor care le-au mânuit cu grijă şi au făcut posibilă apropierea gândurilor. Dintre aceştia, îi putem menţiona pe surugii, care călătoreau în condiţii dificile şi îşi dedicau o mare parte din timp activităţii de transport în siguranţă a corespondenţei. La un secol de la apariţia primelor mărci poştale româneşti, au fost refăcute vechile trasee ale surugiilor în diligenţă şi a fost prezentată întreaga lume din spatele unui obiect atât de mic. Expoziţia readuce în faţa publicului filmele realizate în 1958, păstrate pe vechi role, ce au fost digitizate”, se arată în comunicat.

Publicul va putea admira costume de surugii, o machetă a unei staţii de poştă, machete de mărci poştale, dar şi instrumente care le permit celor pasionaţi să studieze aceste mici fragmente de istorie.

Cei mici vor avea ocazia de a-l descoperi pe micul surugiu.

Microexpoziţia va putea fi vizitată la MNIR până la finalul lunii iunie, de miercuri până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

Citește și Expoziție-document despre anul 1940, vernisată la Muzeul Unirii din Focșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.