Microsoft a lansat un generator de imagini bazat pe AI

Cursa instrumentelor de AI declanşată de Microsoft după succesul înregistrat de ChatGPT continuă, compania introducând acum un alt produs, care poate genera imagini pe baza unor descrieri textuale.

Microsoft a prezentat Bing Image Creator, o soluţie text-to-image care integrează generatorul de imagini DALL-E, creat de Open AI, aceeaşi companie care a dezvoltat şi ChatGPT şi care se bucură de investiţii importante din partea Microsoft.

Disponibil în stadiu de preview la această adresă, instrumentul permite utilizatorilor să introducă o descriere şi să aştepte apoi câteva minute, până când AI-ul le va prezenta patru creaţii.

Imaginile generate astfel vor rămâne disponibile în cadrul contului, dacă utilizatorul este logat în contul Microsoft, putând fi, de asemenea, descărcate şi partajate.

Pagina principală a site-ului include şi numeroase exemple de imagini deja create de AI, pentru a oferi utilizatorului sugestii şi, totodată, pentru a arăta de ce este capabilă inteligenţa artificială a companiei.

Bing Image Creator poate fi accesat atât în pagina dedicată din cadrul motorului de căutare Bing, cât şi din noua bară laterală a browser-ului Edge, acolo unde şi-a făcut recent loc şi chatbot-ul companiei.

Citește și UBB Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft România