Mihail Popkov, unul dintre cei mai sângeroşi criminali în serie din istoria Rusiei, vrea să plece la război în Ucraina

Unul dintre cei mai răi criminali în serie din istoria Rusiei, Mihail Popkov, vrea să fie înrolat în griupul paramilitar Wagner şi să plece la război în Ucraina, relatează BFMTV.

Televiziunea rusă de stat a difuzat luni un interviu halucinant cu criminalul.

Criminalul în serie – care a mărturisit că a ucis 83 de femei – răspunde întrebărilor unui tînăr jurnalist dintr-o cuşcă, într-o închisoare.

El spune că a aflat că Wagner recrutează mercenari din rândul deţinuţilor din închisori.

Mihail Popkov s-a născut la data de 7 martie 1964 în oraşul Angarsk din Uniunea Sovietică. Acesta este un ucigaş şi violator în serie rus ce a omorât zeci de tinere între anii 1992 şi 2010, în localităţile Angarsk, Irkutsk şi Vladivostok din regiunea Siberia a Rusiei.

Cunoscut sub numelede „Vârcolac” şi „Maniacul din Angarsk”, Popkov a fost condamnat la închisoare pe viaţă în anul 2015, după ce anchetatorii ruşi au reuşit să probeze 22 dintre crimele sale. Doi ani mai târziu, criminalul rus a recunoscut alte 59 de omucideri, care însă urmează a fi probate.

Popkov este căsătorit şi are o fiică. El a lucrat ca poliţist în regiunea Irkutsk, iar în momentul capturării sale era angajat ca agent de pază la Angarsk Oil and Chemical Company.

Crimele lui Popkov erau motivate de suspiciunea că soţia lui l-ar fi înşelat. Victimele sale erau prostituate sau tinere aflate în stare de ebrietate, considerate de rus că ar avea o moralitatea îndoielnică. Femeile aveau vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani.

Citește și Războaiele Rusiei & Războaiele SUA. Cronologie selectivă

Criminalul rus se îmbrăca în uniforma de poliţist şi reuşea să le convingă pe victimele sale să urce la el în maşină. Individul le viola cu sălbăticie, după care le omora cu cuţitul, toporul, bâte de baseball sau şurubelniţe.

Poliţiştii ruşi l-au căutat pe criminalul ce a omorât zeci de femei nevinovate, însă chiar dacă au desfăşurat anchete ample şi au strâns declaraţii de la victimele ce au scăpat cu viaţă, cu greu au dat de urma autorului. Popkov a reuşit să evite anchetele colegilor săi timp de mai bine de două decenii.

Anchetatorii au stabilit că cel ce a ucis cu sălbăticie zeci de femei este poliţist, deoarece în apropiere de locurile crimelor au fost descoperite urme de la un vehicul folosit de oamenii legii din Rusia. Procurorii au recoltat peste 3.500 de probe ADN de la actuali şi foşti poliţişti din Irkutsk, reuşind în acest mod să-l captureze pe Popkov în cursul anului 2012.

La începutul anului 2015, Mihail Popkov a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru 22 de crime şi două tentative de omor. După doi ani petrecuţi după gratii, Popkov a susţinut că ar mai fi omorât alte 59 de femei, pe care poliţiştii ruşi urmează să le probeze.