Ministerul Culturii demarează lucrările de restaurare a Conacului Emil Racoviţă

Ministerul Culturii anunţă demararea lucrărilor de restaurare a Conacului Emil Racoviţă, prin Institutul Naţional al Patrimoniului.

„Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), în calitate de autoritate contractantă, a semnat, în data de 14 martie 2024, Contractul de execuţie pentru lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric „Conacul Emil Racoviţă, azi Casă Memorială”. Valoarea contractului este de 14.518.235,08 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 3 ani începând cu emiterea Ordinului de începere”, informează marţi Ministerul Culturii.

Conacul este situat în satul Emil Racoviţă, comuna Dăneşti, judeţul Vaslui, monumentul istoric reprezentând, potrivit ministerului, „o adevărată comoară a identităţii naţionale” pe care instituţia se angajează să o conserve şi să o pună în valoare cu scopul de a o transmite mai departe generaţiilor viitoare.

Parteneriatul pentru această etapă importantă este format din KATAR CONNEG S.R.L.(ofertant), PROCONSTRUCT S.R.L (terţ şi subcontractant), FRIGO-STAR S.R.L. (subcontractant), KONE ASCENSORUL S.R.L. şi IMECO S.R.L. (subcontractant).

Documentaţia de atribuire pentru lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a monumentului istoric „Conacul Emil Racoviţă, azi Casă Memorială” a fost publicată în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023 pentru depunerea ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici, mai informează Ministerul Culturii. 

Citește și Lucrările de restaurare şi punere în valoare a Castelului Bánffy din Răscruci, finalizate