Ministerul Culturii deplânge moartea actriţei Valeria Seciu

Ministerul Culturii deplânge moartea actriţei Valeria Seciu, despre care afirmă că a contribuit, prin toată activitatea sa, la conturarea galeriei marilor nume ale teatrului românesc.

„Valeria Seciu părăsit scena lumii, cu aceeaşi discreţie şi eleganţă cu care ne-a bucurat la fiecare apariţie în teatru sau micile şi marile ecrane. De la debutul din 1964 pe scena naţionalului bucureştean alături de regretatul Ion Caramitru, în rolul Veronicăi Micle, până la apariţia în „Pelicanul” (1994) regizat de Cătălina Buzoianu sau la rolul Ranevskaia din spectacolul „Livada de vişini”, a reuşit să îmbine graţia şi delicateţea cu o forţă artistică aşa cum rareori ne este dat să vedem.

Premiată, apreciată şi aplaudată, Valeria Seciu ne-a lăsat o moştenirea bogată şi a contribuit prin toată activitatea sa la conturarea galeriei marilor nume ale teatrului românesc! Gândurile noastre se îndreaptă către familie, prieteni şi toţi cei care au cunoscut-o pe Valeria Seciu! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, transmite Ministerul Culturii, într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei.

Actriţa Valeria Seciu a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 83 de ani, a anunţat UNITER. 

Arta ei ar trebui studiată la clasele de actorie, este de părere Medeea Marinescu. „Sigur, talentul nu se poate imita, dar poate că urmărindu-i opera veţi putea culege gânduri despre ce înseamnă arta actorului, veţi fi cu siguranţă mai bogaţi. Dumnezeu să o odihnească”, a scris Medeea Marinescu, marţi, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *