Ministerul Culturii: Teodor Corban a părăsit, mult prea devreme, marea scenă a lumii

Ministerul Culturii deplânge plecarea „mult prea devreme” de pe „marea scenă a lumii” a actorului Teodor Corban, afirmând că acesta ne lasă „moştenire arta şi creaţia sa”.

„Actorul Teodor Corban a părăsit, mult prea devreme, marea scenă a lumii, lăsându-ne, însă, moştenire arta şi creaţia sa. Moştenire sunt şi personajele pe care le-a construit într-un mod autentic, dintre care se remarcă rolul său principal din filmul „Aferim!” – cel al lui Costandin, pentru care a primit distincţia „Cel mai bun actor în rol principal” la Gala Premiilor Gopo din 2016″, afirmă reprezentanţii ministerului, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, „pentru o ultimă clipă, Teodor Corban va fi alături de publicul pe care l-a iubit şi pentru care a creat, astfel că trupul acestuia va fi depus joi, 19 ianuarie, ora 9,00 în foaierul Teatrului Naţional ‘Vasile Alecsandri’ din Iaşi”.

Cunoscut şi pentru „După dealuri” sau „Poziţia copilului”, a fost premiat şi cu alte numeroase distincţii, printre care amintim Premiul Excelenţa în domeniul cultural-artistic – „Seara valorilor” – 2015 sau premiul la categoria ARTE, Gala „Oamenii Timpului” – 2015.

Totodată, actorul a fost aplaudat şi apreciat pentru numeroasele personaje pe care le-a interpretat, începând cu 1989, pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Citește și A murit actorul Teodor Corban