Ministerul Investițiilor a lansat  un nou apel PNRR pentru finanțarea rutelor turistice-culturale

Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene a lansat, marți, un nou apel de proiecte în cadrul Investiției 1 – Promovarea celor 12 rute turistice-culturale, Componenta 11 – Turism şi cultură din Planul Naţional de Redresare şi Reziliență al României, informează un comunicat de presă.

Astfel, potenţialii beneficiari pot depune, într-un interval de 20 zile, propuneri de obiective care să facă parte din cele 12 rute menţionate în Investiţia 1 – Componenta 11 din PNRR.

Pentru implementarea Investiţiei 1 – Componenta 11 din PNRR a fost derulat un prim apel în perioada 25 februarie – 20 martie 2022, în urma căruia s-a constatat necesitatea deschiderii unui nou apel în vederea ocupării locurilor rămase disponibile în cadrul rutelor turistice/culturale, respectiv pentru ca reprezentativitatea obiectivelor în cadrul celor 12 rute turistice/culturale să fie cât mai mare şi la nivel naţional.

„Patrimoniul cultural al României este o valoare a noastră, a tuturor, care trebuie valorificat pentru a crea locuri de muncă, mai ales în zonele rurale. Mulţumesc celor care au muncit şi au pregătit proiecte. Sper că prin acest apel nou să avem şi mai multe propuneri de obiective pentru restaurarea castrelor romane şi ale culelor, şi pentru promovarea mănăstirilor, cetăţilor, castelelor şi satelor tradiţionale, şi a altor obiective de pe cele 12 rute importante pentru promovarea turismului cultural în România”, a declarat ministrul interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Citește și Ministerul Investiților a publicat ordinul privind aprobarea Planului de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural

Investiţia 1 – Promovarea celor 12 rute turistice-culturale din cadrul Componentei 11 – Turism şi Cultură PNRR are o alocare de 103,53 milioane euro.

Obiectivul acestei investiţii este de a creşte atractivitatea destinaţiilor turistice selectate în urma dezvoltării a 12 rute turistice-culturale tematice în zonele rurale defavorizate din România şi crearea de noi locuri de muncă în industria turistică. Astfel, este acordat sprijin financiar pentru promovarea celor 12 rute turistice-culturale, şi pentru modernizarea/reabilitarea obiectivelor (siturilor) turistice cu impact naţional şi internaţional, identificate în zonele de destinaţie optimă.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.