Ministrul Culturii anunţă investiţii de 4,7 milioane de euro pentru renovarea fostului conac al familiei Brătianu 

Ministrul Culturii Raluca Turcan a anunţat că instituţia pe care o conduce beneficiază de un buget de 270 de milioane euro pentru reabilitarea şi renovarea unor obiective de patrimoniu. În acest context, ea a precizat că 4,7 milioane de euro vor fi investiţi în Vila Florica din judeţul Argeş, fost conac al familiei Brătianu, aflat în prezent în administrarea Muzeului Naţional Brătianu.

Turcan a anunţat că Ministerul Culturii va aloca „o sumă importantă de bani pentru restaurarea şi promovarea” Vilei Florica, imobil pe care l-a catalogat drept un „excepţional lăcaş de cultură, educaţie şi istorie, nu doar pentru judeţul Argeş, ci şi pentru România”.

„Ministerul Culturii este beneficiarul unei sume nete semnificative de bani, de 270 de milioane de euro, pentru restabilirea şi restaurarea unor obiective de patrimoniu semnificative la nivel naţional. Din perspectiva moştenirii familiei Brătianu, Ministerul Culturii va restaura şi promova două obiective de interes: aşezămintele Brătianu din Bucureşti, care se află în proprietatea Bibliotecii Naţionale şi Vila Florica din judeţul Argeş. Investiţia pe care o vom realiza la Vila Florica se ridică la aproximativ 4,7 milioane de euro şi constă în refacerea în totalitate a acestui obiectiv istoric”, a explicat Raluca Turcan, sâmbătă la Piteşti.

Aceasta a ţinut să sublinieze că în calitate de ministru înţelege „problemele cu care se confruntă ţara noastră prin prisma investiţiilor în obiectivele de patrimoniu şi neajunsurile pe care le avem, constant, în timp acumulate, pentru valorificarea patrimoniului naţional”.

Raluca Turcan a mai subliniat că una dintre priorităţile mandatului său o reprezintă „investiţia promptă” în ceea ce priveşte obiectivele de patrimoniu.

Citește și Noiembrie 1945: Muncitorii din Călan au cerut moartea lui Maniu și Brătianu