Ministrul Culturii: „Bucharest Opera Festival are potențialul de a deveni un fenomen internațional”

Opera Națională București încheie Stagiunea Centenară cu un eveniment de referință: Bucharest Opera Festival.

Derulat între 24 iunie și 2 iulie, este primul festival care invită în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii (Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Națională Română Iaşi, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca şi Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”), cărora li se alătură Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

„Bucurie și poate chiar mândrie sunt singurele sentimente care mă cuprind atunci când trebuie să vorbesc despre evenimente organizate de instituțiile din subordinea Ministerului prin care se promovează excelența. Unul de acest fel este și Bucharest Opera Festival, care încheie Stagiunea Centenară a Operei Naționale București. Vom fi părtași zilele acestea ai unui regal artistic oferit de nouă teatre de operă și balet din spațiul românesc. Decizia de a invita să se alăture proiectului nostru Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, o instituție culturală de renume, este o punte firească între București și Chișinău, capitalele a două țări ce împart o singură cultură.

Citește și Prima ediţie a festivalului internaţional Athenaeum Summer Festival, între 1-5 iulie

Bucharest Opera Festival are potențialul de a deveni un fenomen internațional, care să aducă an de an cele mai mari companii de operă și de balet pe scena bucureșteană, dar și un motor social și economic pentru comunitate. Industria festivalului este în creștere în țara noastră, atrăgând un public tot mai divers, cu un important impact atât pe plan cultural, cât și economic. Le doresc succes colegilor din ONB și cât mai multe ediții memorabile!” a transmis Ministrul Culturii Lucian Romașcanu.

Publicul este astfel așteptat la nouă spectacole de operă, operetă şi balet, programate în nouă seri consecutive, aducând în prim plan nouă orchestre, șapte coruri mixte, un cor de copii, două companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *