Ministrul Culturii: Conducerea TNB va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicații

Conducerea teatrului Naţional Bucureşti (TNB) va dispune o anchetă internă şi va depune plângere pentru distribuirea neautorizată a unei publicații în incinta instituției, anunță ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a scris Romaşcanu duminică, pe Facebook.

Ministrul afirmă că în nicio instituţie din subordine nu trebuie să fie distribuite „materiale private”.

„Nu putem tolera ca o instituţie-simbol de cultură a României (şi nicio instituţie a Ministerului Culturii) să devină spaţiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, se mai arată în postare.

Duminică, deputatul USR Iulian Bulai i-a solicitat ministrului Culturii demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu.

La rândul său, Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității şi director la Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania ”Wilhelm Filderman” este de părere că „mandatul de director interimar la TNB al lui Mircea Rusu – care s-a opus unor acțiuni de solidaritate cu Ucraina și a acceptat ca Dan Puric să vorbească la TNB de Ziua Mondială a Teatrului – trebuie să se termine aici”.