Ministrul Educaţiei afirmă că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, joi seară, că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea, explicite, mai ales în timpul nopţii, dar a transmis că nu se poate lăsa pradă emoţiilor, scrie adevarul.ro.

Ministrul Educaţiei a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre nevoia de schimbare în sistem.  ”Când toată lumea este nemulţumită este momentul unei schimbări radicale. O schimbare radicală de reformă întâmpină o rezistenţă firească, din partea unui sistem care este un sistem inerţial, prin excelenţă”, a transmis Cîmpeanu. 

Acesta a explicat că primeşte zilnic mesaje de ameninţare cu moartea. ”Eu personal primesc zilnic mesaje de ameninţare cu moartea (…) Construiesc în educaţie, cu multă determinare şi fără să mă las pradă emoţiilor, nu am dreptul să mă las pradă emoţiilor, ca orice cetăţean, din moment ce mi-am asumat schimbarea sistemului de educaţie din România”, a mai declarat ministrul. 

Citește și Sorin Cîmpeanu: Schimbăm legile educaţiei pentru că societatea percepe drept învechit sistemul de învăţământ

Cîmpeanu a precizat că nu a depus plângere la Poliţie.  Ministrul a explicat că mesajele de ameninţare vin zilnic, mai ales noaptea, fiind foarte explicite: ”Se precizează felul, momentul, tot felul de detalii în aceste mesaje. Este lipsa de educaţie manifestată pe mai multe planuri, este şi rezistenţa sistemului la schimbare”. 

Întrebat dacă aceste mesaje au legătură cu rezistenţa sistemului la schimbare, Cîmpeanu a precizat că a primit peste 10.000 de propuneri de modificare a legilor Educaţiei aflate în dezbatere.  ”Faptul că există atât de mare rezistenţă, ne îndreptăţeşte să credem că aceste legi sunt bune. Dacă nu ar fi fost rezistenţă sau dacă toate lumea le-ar fi aplaudat, ar fi fost un semnal de alarmă”, a mai declarat Cîmpeanu.