Mircea Dinescu vrea să vândă puloverul purtat la Revoluţie

Poetul Mircea Dinescu a mărturisit duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că ar vrea să-și vândă puloverul pe care l-a purtat la Revoluţia din 1989, precizând în glumă că doreşte ca, în vremea capitalismului, să câştige şi el ceva.

Mircea Dinescu a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă mai are puloverul pe care l-a purtat la Revoluţie.“Îl am pe undeva şi aş vrea să îl scot la licitaţie. În vremea capitalismului să câştig şi eu măcar ceva, că mulţi tâmpiţi îşi închipuie pe internet, ”Dinescu, la Revoluţie ţi-ai luat.”. Eu am vrut să nu fiu umilit de această lume în care am intrat şi nu  am crezut vreodată că o să trăiesc în capitalism. Eu am crezut că vine tovarăşul Iliescu şi face un comunism cu faţă umană. A făcut un capitalism cu faţă inumană”, a declarat poetul.

Dinescu, despre familia Ceaușescu

“Elena Ceauşescu era o tipă absolut sinistră. Avea o mare influenţă pentru că nea Nicu…Se pare că nea Nicu nu a avut legătură cu nicio femeie, în afară de Elena Ceauşescu. Eu nu spun că este un păcat, că e frumos să fii fidel unei femei, dar dacă era Sophia Loren merită ca bărbat să sacrifici, să nu te uiţi în jur, că trăieşti cu Sophia Loren. Dar să fii cu Elena Ceauşescu, cu această ciumăfaie, care era rea şi proastă….”, a declarat acesta.

Citește și Ministerul Culturii va amenaja, la Timișoara, Muzeul Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989

El a povestit şi situaţiile în care a văzut-o pe Elena Ceauşescu.“Nu am cunoscut-o, nu am dat mâna cu ea. La patru ani o dată, când era congres la Uniunea Scriitorilor, venea Ceauşescu, se întâlnea cu scriitorii. Eu am participat la două congrese de-astea în care a venit Nicolae Ceauşescu. Şi Elena venea lângă el. Nu vorbea niciodată, eu nu am auzit vocea Elenei Ceauşescu la acele întâlniri. În schimb, îi şoptea lui nea Nicu ce să spună. La prezidiu, îi şoptea, ca la serbare. Se vedea pe ea, avea o ură, era galbenă şi urâtă. Nea Nicu avea farmecul lui. El scria versuri. A fost coleg cu mine, a fost scriitor, scria poezii. Bine, la nivelul lui”, a mai spus Mircea Dinescu.