Monica Tatoiu recunoaște că a colaborat cu Securitatea

Monica Tatoiu a mărturisit la podcastul lui Viorel Grigoriu, „Tare de tot”, că a colaborat în trecut cu serviciile secrete și nu regretă deloc acest lucru. Ea a lăsat să se înțeleagă că a „turnat” la Securitate și că va da mai multe detalii într-o carte ce se va publica doar după moartea ei.

„Am lucrat cu Serviciile înainte, că mi-a plăcut. Asta e în premieră. Și mâine aș face la fel. Dar nu din alea cum scrie în cărțile patriotice, nu.

Dacă vrei să știi cine învârte treburile într-o ambasadă, nu e ambasadorul, nu este atașatul militar. De regulă omul cu informațiile e atașatul cultural.

Citește și: Pastor penticostal: Foștii șefi ai cultului au colaborat cu Securitatea

Cu cât e mai mare țara, cu atât cultura e mai importantă. Când era Cortina de Fier și erau conferințe..Mâine aș face la fel”, a declarat Monica Tatoiu. 

Într-o emisiune de televiziune, Tatoiu a spus că „am fost iubita unui mare om din Servicii. Acum 37 de ani. Dintr-o țară străină. Am fost un fel de Mata Hari. Nu pot să-i spun numele, am copil…”, a declarat fosta profesoară de matematică, în emisiunea prezentată de Denise Rifai.

Monica Tatoiu (n. 21 iunie 1956, Bocșa Montană) este o femeie de afaceri din România. A condus compania de cosmetice Oriflame România din 1996 până în 2008.

Este doctor în matematică la Universitatea din Iași, doctorat obținut în 1990.

Monica Tatoiu este căsătorită de mai bine de patru decenii cu Victor Tatoiu. Cei doi au și un fiu împreună, în vârstă de 28 de ani, pe nume Victor.