Music Gallery se deschide în 25 martie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca anunţă că Music Gallery, un proiect care prezintă muzica jazz sub forma unei expoziţii, va fi deschis în 25 martie, cu un concert de muzică jazz şi Vinyl Session.

„Music Gallery se deschide în 25 martie la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, cu concert de muzică jazz şi Vinyl Session. Biletele, disponibile de astăzi. Vernisajul Music Gallery, proiectul care prezintă muzica jazz sub forma unei expoziţii, va avea loc sâmbătă, 25 martie, începând de la ora 17,00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului va fi organizat şi un concert de muzică live susţinut de 7th Sense, una dintre cele mai tinere şi apreciate trupe de jazz din România care recent şi-a lansat noul album ‘Light in Chaos'”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Music Gallery va fi deschisă în perioada 25 martie-23 aprilie, interval în care vor fi organizate şi evenimente speciale precum concerte, ateliere pentru copii, lecţii de instrumente muzicale sau masterclass-uri dedicate muzicienilor. Biletele vor putea fi cumpărate, după deschiderea galeriei, şi de la intrare.

Citește și UBB Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft România 

„Pe lângă tururile ghidate, va fi organizată şi ora de muzică, un tur ghidat gândit special pentru elevii de gimnaziu şi liceu care îşi propune să fie o alternativă la clasică oră de muzică de la scoală. Turul durează aproximativ o oră, timp în care un ghid le va povesti tinerilor participanţi aspecte despre istoria jazzului şi îi va asista în descoperirea de instrumente şi echipamente existente în spaţiu. De asemenea, copiii vor avea partea de un mini-recital live”, se mai arată în comunicat.

Music Gallery este un proiect de promovare a muzicii jazz în rândul publicului larg folosind formatul unei expoziţii de artă şi este conceput de Fapte, organizatorul festivalului Jazz în the Park. Proiectul este finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-Cultura.