Muzeul Brukenthal a arborat steagul Ucrainei în semn de solidaritate

Muzeul Naţional Brukenthal şi alte instituții de cultură din Sibiu şi din România îşi arată solidaritatea faţă de Ucraina în contextul invadării de către Rusia a țării vecine.

„Dorim să arătăm faptul că şi Muzeul Naţional Brukenthal este alături de poporul ucrainean şi instituţiile de cultură din Ucraina şi ne exprimăm compasiunea dar îi şi felicităm pentru curajul exemplar în aceste momente dificile şi greu de înţeles pentru lumea civilizată. Nu ne aşteptam ca în anul 2022 să mai vorbim de un război. De astăzi, de aici din centrul ţării, din Piaţa Mare din Sibiu, simbol al Europei prin întâlnirea liderilor Europei participanţi la Summitul UE Sibiu 2019, de aici, de la Muzeul Naţional Brukenthal, cea mai veche instituţie de acest gen din România, transmitem un mesaj de susţinere pentru Ucraina şi ucrainieni”, a spus Alexandru Constantin Chituţă, şeful secţiei Marketing al Muzeului Naţional Brukenthal. 

Conducerea muzeului i-a îndemnat pe sibieni, pe turiştii şi vizitatori „să fie alături de poporul ucrainean şi să îi ajutăm cu ce putem. Ştim că există un punct de colectare în Sibiu şi cred că este oportun, fiind deja existent, ca ajutoarele să fie strânse într-un singur loc, pentru o mai bună colectare şi transport. Avem nădejdea că acest război se va termine cât mai curând!”. 

Citește și Muzeul Ivankiv din Ucraina şi colecţia sa de artă naivă, incendiate de ruşi