Muzeul ”Casa Mureșenilor” se redeschide de Ziua Imnului Naţional

Muzeul ”Casa Mureșenilor” Brașov se redeschide vineri, cu prilejul Zilei Imnului Naţional, după două luni în care a fost închis pentru reorganizarea spațiilor expoziționale.

Porţile instituţiei muzeale se vor deschide la ora 9,00, iar publicul va avea acces gratuit la noile expoziţii, permanentă şi temporară, până la ora 16,45.

„La 174 de ani de la publicarea poeziei ‘Un răsunet’ în ‘Foaie pentru minte, inima şi literatură’, muzeul nostru oferă braşovenilor şi turiştilor acces gratuit la noua expoziţie permanenta dedicată istoriei familiei Mureşianu. Expoziţia permanentă prezintă, în premieră, bunuri culturale de patrimoniu extrem de valoroase, precum şi transcrierea poeziei ‘Un răsunet’, alături de elemente de tehnologie interactivă, într-o nouă viziune curatorială”, a transmis, joi, conducerea muzeului.

Evenimentul „Porţi Deschise” la Casa Mureşenilor va mai cuprinde un scurt moment artistic susţinut de elevi ai Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov, care vor intona Imnul Naţional, şi o prezentare oficială a expoziţiei permanente.

Expoziţia temporară „Ştefan Baciu şi exilul românesc” va fi deschisă la ora 14,00. 

Citește și Muzeul Naţional de Artă Contemporană achiziționează lucrări de artă de la artiștii români