Muzeul Grévin din Paris a retras statuia din ceară a lui Putin

Muzeul Grévin de la Paris a retras, marţi, statuia din ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit francetvinfo.fr.

Este prima dată când muzeul ia o astfel de decizie din motive „istorice” sau politice, a explicat directorul general, Yves Delhommeau.

Statuia „a suferit câteva atacuri din partea vizitatorilor noştri” în timpul weekend-ului, povesteşte Yves Delhommeau: acest Vladimir Putin „era prost pieptănat”. Şi, „ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat, personalul nostru şi noi înşine nu aveam chef să trecem în fiecare dimineaţă să-l pieptănăm din nou, să-i redăm frumuseţea”, a precizat el. 

În 2014, statuia lui Vladimir Putin a trebuit să fie restaurată, căci activiste Femen au vandalizat-o cu lovituri de ţăruş. Statuia preşedintelui rus este pentru moment păstrată în magazia muzeului.   

„Poate că preşedintele Zelenski care reacţionează în mod eroic îi va lua locul”, a mai spus directorul de la Muzeul Grévin.

Deocamdată, nicio altă statuie nu îi va lua locul, între cele ale preşedintelui SUA Joe Biden şi liderului chinez Xi Jinping.

Citește și Biografia lui Vladimir Putin. Bunicul său a fost bucătarul lui Lenin și Stalin, tatăl spion NKVD