Decrete de decorare cu prilejul Zilei Limbii Române

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Limbii Române.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a conferit, în semn de „apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea generaţiilor de specialişti care, prin organizarea de programe şi manifestări cultural-educative şi ştiinţifice, au contribuit la promovarea valorilor limbii şi literaturii române în rândul publicului larg”: Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria A – „Literatura”, Muzeului Naţional al Literaturii Român şi Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria F – „Promovarea culturii”, Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani.

De asemenea, preşedintele Iohannis a conferit în semn de „apreciere pentru excelenţa de o viaţă de care a dat dovadă în cercetarea şi predarea istoriei limbii române, în editarea de texte vechi, precum şi în realizarea unor instrumente lexicografice”, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de cavaler profesorului dr. Florica Dimitrescu-Niculescu, profesor emerit al Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, membru de onoare al Academiei Române.

Şeful statului a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria F – „Promovarea culturii”, dr. conferenţiar Igor Şarov, rector al Universităţii de Stat a Moldovei în semn de „apreciere pentru profesionalismul şi dăruirea puse în slujba strângerii relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova, contribuind la promovarea valorilor limbii şi literaturii române”. 

Citește și Parchetul din Berlin investighează posibila otrăvire a unei jurnaliste ruse de opoziţie