Muzeul Naţional Cotroceni organizează a treia ediţie a Cotroceni Summer School

Muzeul Naţional Cotroceni organizează, în perioada 18 iulie – 12 august, a treia ediţie a Cotroceni Summer School, un proiect de educaţie non-formală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani.

Pe parcursul a patru săptămâni, copiii sunt invitaţi să participe la ateliere creative de educaţie pentru patrimoniu, care le vor oferi prilejul să descopere patrimoniul material şi imaterial al Muzeului Naţional Cotroceni, dezvoltându-şi, în acelaşi timp, abilităţile de comunicare şi de interacţiune, spiritul artistic şi creativitatea.

Cele patru module se vor desfăşura, fiecare, pe parcursul a cinci zile, timp în care participanţii vor descoperi, cu ajutorul trainerilor specialişti ai Muzeului Naţional Cotroceni, câte o meserie specifică muzeului: cercetător, ghid, curator sau restaurator.

Fiecare modul, care va avea doi traineri şi un număr maxim de 16 participanţi (numărul minim este de 6 persoane), va avea în componenţa sa două ateliere introductive ce se vor repeta în fiecare zi de luni şi marţi a săptămânii. Primul, denumit Păşim împreună în povestea de la palat presupune o vizită a Palatului Cotroceni dublată de un tur interactiv de cunoaştere a vieţii publice şi private a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Cel de-al doilea – Cine dă viaţă poveştii de la palat? – propune o vânătoare de comori prin muzeu şi introducerea în cele 4 meserii prin metode interactive. Zilele de miercuri, joi şi vineri din fiecare săptămână vor fi dedicate atelierelor despre una dintre cele patru meserii.

Citește și Expoziţia dedicată graficianului Silvan Ionescu, de joi la Braşov, în Casa Sfatului

Cele 4 ateliere se vor desfăşura astfel:
– Atelierul de cercetare – 18-22 iulie
– Atelierul de ghidaj – 25-29 iulie
– Atelierul de curatoriat – 1-5 august
– Atelierul de restaurare – 8-12 august

Participarea la ateliere este contra cost şi se face prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni, la secţiunea Proiecte culturale/Proiecte educaţionale/Cotroceni Summer School III. Înscrierile încep pe 27 iunie.