Muzeul Naţional de Artă Timișoara oferă noi gratuităţi publicului 

Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT) oferă noi gratuităţi în anul Capitalei Culturale Europene pentru mai multe categorii de public, astfel că pensionarii vor avea acces gratuit în fiecare cea de-a treia zi de miercuri a fiecărei luni, prima fiind în data de 15 martie.

Prin aceste schimbări se doreşte înlesnirea accesului la cultură, atragerea publicul larg şi fidelizarea vizitatorilor iubitori de artă, au transmis, marţi, reprezentanţii MNArT.

Pensionarii vor beneficia de gratuitate la toate expoziţiile instituţiei în baza cărţii de identitate.

Tot în a treia zi de miercuri a fiecărei luni, publicul general va avea acces gratuit la expoziţiile temporare „Paul Neagu. O retrospectivă” şi „Victor Brauner: invenţii şi magie”. În cazul în care ziua de miercuri coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat şi anunţat în consecinţă.

Citește și Primăria Timişoara anunţă trei noi programe culturale, cu o finanţare de 24 de milioane de lei

Pe lângă gratuităţile oferite copiilor şi elevilor, persoanelor cu handicap şi însoţitorilor lor, Muzeul Naţional de Artă Timişoara oferă intrare liberă şi unor noi categorii de public. Astfel, persoanele care beneficiază de intrare liberă la MNArT conform noii grile tarifare sunt angajaţii muzeelor de stat din România, ziariştii români şi străini, profesorul/învăţătorul însoţitor grupurilor de elevi, profesorii de arte vizuale şi studenţii facultăţilor de arte plastice, membrii AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR şi angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş. Validarea legitimaţiilor se face cu cartea de identitate sau alt document justificativ.

Programul de vizitare a muzeului este de miercuri până duminică, între orele 10,00-18,00.