Muzeul Naţional de Istorie a României va fi închis între 18 – 23 februarie din cauza confirmării unui caz de COVID-19

Muzeul Naţional de Istorie a României va fi închis pentru public în perioada 18 – 23 februarie din cauza confirmării unui caz de COVID-19 în rândul personalului.

„Dragi prieteni, vă reamintim că, din motive de siguranţă sanitară, Muzeul Naţional de Istorie a României va fi închis pentru public în perioada 18 – 23 februarie 2021. Programul de vizitare va fi reluat începând de miercuri, 24 februarie a.c. În această perioadă, facem tot posibilul pentru a asigura cele mai bune condiţii de vizitare pentru public şi de lucru pentru personalul muzeului, astfel încât să prevenim răspândirea virusului COVID-19. Vă mulţumim pentru înţelegere şi abia aşteptăm să ne revedem la muzeu!”, au anunțat joi reprezentanții instituției într-o postare pe Facebook.

Potrivit Adelei Stan, șefa Secției Relații Publice şi Marketing Cultural de la MNIR, măsura a fost impusă din cauza confirmării unui caz de COVID-19 în rândul personalului.

Citește și Lucrări ale lui Brâncuși, vândute cu sume record în licitații

„E vorba de un coleg care nu interacționează cu publicul. Persoanele care au intrat în contact direct cu acesta vor intra în izolare 14 zile, iar ceilalți colegi vor sta în izolare până luni, ca o măsură în plus de prevenţie. Aşadar, activitatea în birouri se suspendă până luni, urmând ca, în acest răstimp, să lucrăm la domiciliu. De miercuri se vor deschide expozițiile permanente şi temporare”, a declarat, pentru AGERPRES, Adela Stan.

Ea a precizat că „oricum spațiile dedicate publicului, atunci când muzeul este deschis, se dezinfectează zilnic, timp de o jumătate de oră, între 13,30 – 14,00, iar în birouri personalul MNIR respectă măsurile sanitare de prevenție (mască, dezinfectant)”.