Nicolae Prelipceanu a primit Premiul Naţional pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia

Laureatul celei de-a VII-a ediţii a Premiului Naţional pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, decernat marţi la Lancrăm, este Nicolae Prelipceanu, pe lista finală a poeţilor nominalizaţi mai aflându-se Liviu Ioan Stoiciu, Vasile Dan, Aurel Pantea, Ion Pop, Marta Petreu şi Ioan Moldovan.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate la Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm, câştigătorul ediţiei din acest an a fost anunţat de către preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, care a fost, de altfel, şi preşedintele juriului.

Laureaţii ediţiilor precedente au fost Adrian Popescu, Emil Brumaru, Ana Blandiana, Ion Mureşan şi Gabriel Chifu.

Poetul, prozatorul şi ziaristul Nicolae Prelipceanu s-a născut la 10 august 1942, la Suceava, şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii din Cluj, în 1966. În prezent, este redactor-şef al revistei „Viaţa Românească”.

A debutat în poezie în revista „Contemporanul”, în 1962. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1970.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Uniunea Scriitorilor din România şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Sebeş şi Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş. 

Citește și Lucian Blaga: Un intelectual complex într-o epocă tulbure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *