Nicuşor Dan anunţă că reîncep lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă

Primarul general al Capitale, Nicuşor Dan, anunţă, joi, că reîncep lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă, sala din Piaţa Amzei, după 10 ani de blocaje. Şantierul se va deschide luni, 20 iunie, şi va dura 3 luni, valoarea lucrărilor depăşind 4,6 milioane de lei.

”Reîncepem lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă, sala din Piaţa Amzei. Am semnat toate documentele necesare astfel încât lucrările de reabilitare la Teatrul Ion Creangă, una dintre cele mai apreciate instituţii de cultură din Capitală, să fie reluate, după mai bine de 10 ani de blocaje”, a anunţă, joi, Nicuşor Dan.  

Acesta a precizat că este vorba de sala de spectacole din Piaţa Amzei, care este închisă din 2009.  

Clădirea a fost construită în anul 1935, are aproximativ 2800 mp şi e formată din 3 tronsoane, unul de 4 etaje şi 2 de două etaje. Sala are o capacitate de 250 locuri.  

Citește și Teatrul Dramaturgilor Români prezintă un spectacol tulburător, bazat pe un interviu cu un torționar realizat de Doina Jela

Primarul a explicat că lucrările vor începe luni, 20 iunie, şi vor dura 3 luni, iar valoarea lor se ridică la 4,6 milioane de lei. 

Teatrul Ion Creangă este un teatru pentru copii din București, înființat în 24 decembrie 1964. Sediul inițial al teatrului a fost în Piața Lahovari, până în anul 1976, an în care teatrul se mută în noul sediu din Piața Amzei. Prima piesă montată pe scena teatrului, chiar în ziua înființării, a fost Harap Alb, în regia lui Ion Lucian.