Nicușor Dan anunță evaluarea conducerii instituțiilor de cultură: Teatrele Ion Creangă, Masca şi Odeon

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, transmite că directorii de la Teatrul Ion Creangă, Teatrul Masca, Teatrul Mic şi Teatrul Odeon au fost intervievați joi, în cadrul evaluării anuale a managerilor instituțiilor de cultură.

„Evaluarea directorilor de teatru se face de către o comisie compusă din specialiști în domeniu şi reprezentanți ai PMB. Specialiștii din comisie sunt Bogdana Darie-Creţu, Adrian Neacșu, Dan Cristi Cogălniceanu, Costel Cașcaval, Șerban Puiu, Alexandru Boureanu, Alexandru Berceanu şi Anca Sigartău, deci oameni de teatru şi film cu notorietate şi cu rezultate recunoscute. Din comisie mai fac parte, ca reprezentanți din partea primăriei, Diana Punga (administrator public), Liliana Fedorca (directoarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism) şi Andrei Rizea (din partea Direcției Economice)”, a scris primarul general Nicușor Dan pe Facebook.

El a menţionat că notarea managerilor se face atât pe baza rapoartelor de activitate, cât şi pe baza interviurilor susţinute.

„Ambele lucruri sunt importante şi ambele contează pentru nota obţinută”, a precizat Nicuşor Dan.

Interviurile au fost transmise în direct pe pagina de internet a Primăriei Generale, în cazurile în care directorii şi-au dat acordul pentru acest lucru.

Nicușor Dan anunță miercuri că între 6 şi 12 aprilie au loc evaluări ale directorilor instituțiilor culturale din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti. Potrivit acestuia, este vorba despre teatre, muzee, biblioteci şi alte instituții. 

Citește și Nicușor Dan dezminte că Teatrul Metropolis ar urma să se închidă