Nicușor Dan dezminte că Teatrul Metropolis ar urma să se închidă

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a dezmințit o ştire falsă apărută în mass-media şi anume faptul că Teatrul Metropolis s-ar închide. Știrea că Teatrul Metropolis ar urma să se închidă a fost dată de România TV.

„Dezmint categoric o știre falsă care circulă de ieri pe Internet: Teatrul Metropolis NU se închide! Ce se închide, însă, e robinetul risipei. Sunt în această perioadă controale şi evaluări la teatrele bucureștene din subordinea PMB, inclusiv evaluări ale conducerilor. O chestiune adiacentă: e regretabil că trei dintre directorii de teatru care de-a lungul vremii au incriminat lipsa de transparență în evaluarea managementului nu şi-au dat acordul ca evaluările să fie publice, în format online”, a scris Nicușor Dan, sâmbătă pe Facebook. 

Citește și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu angajații Teatrului Național din București

El a mai spus că rămâne un susţinător al culturii româneşti şi trebuie să combată ştirile false. 

„Am fost şi rămân susținător al culturii, dar, în acelaşi timp, nu voi renunța la ideea de a pune în ordine teatrele, chiar dacă asta nemulțumește. Aș fi preferat să nu vorbesc încă despre acest subiect, fiindcă evaluările la teatre sunt în desfășurare, dar știrile false trebuie combătute. Voi da mai multe detalii după încheierea evaluărilor”, a completat edilul general.