Noul sezon expozițional la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, lansat pe 26 mai

Noul sezon expozițional la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti va fi lansat pe 26 mai iar artiștii care vor fi în centrul atenției sunt: Marion Baruch, Ion Grigorescu, Cătălin Bălescu, Elena Scutaru, informează news.ro.

„Pandemia a pus întreaga lume la încercare, iar acum un război până de curând de neconceput a schimbat radical modul în care trăim solidaritatea. Ne dorim ca MNAC să păstreze un rol activ în lunga recuperare socială şi culturală de care societatea are atâta nevoie. Cu gândul la toţi cei care şi-au abandonat casele şi la toţi cei care apără valorile democraţiei, vom încerca din nou, după mult timp, să ne bucurăm sincer de ce avem acum”, spune, citat de news.ro, Călin Dan, manager general MNAC.

În acest nou sezon, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană vor fi prezentate câteva expoziţii de excepţie, prima dintre ele este o gigantică instalaţie şi expoziţie retrospectivă dedicată unei mari artiste internaţionale de origine română, Marion Baruch, care va fi găzduită la parterul muzeului.

La etajul întâi va continua marea retrospectivă Ion Grigorescu, într-o formă revăzută şi adăugită.

Citește și Muzeul Național de Istorie a României împlinește 50 de ani de la inaugurare

Punctul principal de atracție al acestui sezon îl reprezintă inaugurarea expoziţiei „Leviathan”, un proiect demarat în urmă cu aproximativ doi ani, de transformare a etajului doi al muzeului într-un spaţiu cu destinaţie specială, de depozit pentru colecţia de artă a muzeului şi spaţiu de vizitare a acesteia.

Un tip de proiect multi-disciplinar care nu s-a mai făcut în România şi care este de mare popularitate în lume: etajul al doilea va cuprinde, pe lângă depozitele de artă, atât zone de expunere temporară cât şi spaţii dedicate activităţilor conexe, precum conferinţe sau ateliere de educaţie.

Etajul al treilea al muzeului va găzdui o expoziţie a pictorului Cătălin Bălescu, iar ultimul etaj, o instalaţie a artistei Elena Scutaru.

Tot la etajul patru, în spaţiul MNAC Dialog, veţi putea vedea expoziţia studenţilor ce continuă direcţia curatorială a muzeului în care spaţiul expoziţional de la ultimul etaj este dedicat creatorilor din noul val.