O celebră prezentatoare din Canada a fost dată afară pentru că a încărunțit

Acuzaţiile conform cărora o prezentatoare celebră de ştiri de televiziune din Canada şi-a pierdut slujba după ce a devenit căruntă au provocat furie şi neîncredere, provocând agitaţie în cadrul uneia dintre cele mai mari organizaţii media din ţară şi evidenţiind criteriile rigide cu care se confruntă femeile pe piaţa muncii, notează The Guardian.

Într-un videoclip de două minute postat lpe Twitter, Lisa LaFlamme a anunţat că a fost înlăturată din funcţia de prezentatoare a CTV National News, una dintre cele mai urmărite emisiuni de seară din ţară, informează News.ro.

În clip, care a avut peste 4 milioane de accesări, LaFlamme a spus că a fost ”şocată şi întristată” de decizia de întrerupere a contractului.

„La 58 de ani, încă credeam că voi avea mult mai mult timp pentru a spune mai multe poveşti care ne influenţează viaţa de zi cu zi.”

Citește și Patriarhul Kiril, după ce a fost sancționat de Canada: „Sancțiunile nu puteau fi introduse decât de sataniști”

LaFlamme, care a început să găzduiască spectacolul emblematic în 2011, a fost una dintre multele femei care au încetat să-şi vopsească părul în timpul pandemiei şi şi-au permis să-şi arate culoarea naturală a părului. LaFlamme a numit decizia „eliberatoare” şi le-a spus telespectatorilor că şi-ar fi dorit să fi luat decizia mai devreme.

Dar joi, Globe and Mail a raportat că Michael Melling, un director executiv la CTV News,a întrebat cine a aprobat decizia de a lăsa părul Lisei să rămână cărunt. Melling şi LaFlamme au avut dispute şi pe teme jurnalistice, înainte ca Melling să-i spună în cele din urmă lui LaFlamme că i se se încheie contractul, a transmis Globe and Mail.

LaFlamme a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani, transmiţând din zonele de conflict şi din locuri în care s-au produs dezastre naturale. Ea a fost desemnată cea mai bună prezentatoarere de ştiri la Canadian Screen Awards.