O lucrare de Marc Chagall, estimată la 100.000 de dolari, a fost furată dintr-o galerie de lux

Poliţia încearcă să dea de urma unui grup de hoţi de tablouri care au furat opere de artă dintr-o galerie din centrul Manhattanului, iar cursa lor de pe Madison Avenue a fost surprinsă de o cameră de luat vederi, scrie NBC.

„A intrat pe aici. A scos lucrarea de pe acest şevalet. Un Chagall. Eve. Este o piesă de 100.000 de dolari”, a spus Saffati, proprietarul galeriei. 

„Eve” este numele lucrării de artă semnată de Marc Chagall. „Cei trei mari maeştri ai secolului al XX-lea au fost: Picasso, Marc Chagall şi John Miro”, a precizat Saffati.

Hoţii au fost surprinşi de camere de luat vederi din zonă. Tentativa lor nu a fost tocmai perfectă, încercând să introducă preţioasa operă de artă pe bancheta din spate a unei Honda Accord din 1996. Maşina avea avarii pe partea din faţă a pasagerului şi un pneu din spate căruia îi lipsea un capac, au declarat detectivii.

„Au strecurat-o pe bancheta din spate a maşinii şi au plecat, după care au virat pe strada 57”, a declarat Saffati.

Poliţia lucrează pentru a identifica bărbatul văzut pe camerele de supraveghere purtând o şapcă gri, precum şi o persoană care ţinea o umbrelă şi şoferul.

Galeria este în funcţiune din anii 1960.

Citește și Galerie de artă inaugurată la Secţia de Psihiatrie a SJU Suceava

„Saint Regis este în capătul străzii, aveţi hotelul Palace. Aveţi hotelul Peninsula. Este o zonă foarte luxoasă”, a declarat el pentru NBC New York. „Aveţi Trump Tower la două străzi distanţă. O mulţime de poliţie şi în acea zonă, aşa că trebuie să fie foarte obraznici pentru a veni şi a face aşa ceva”.

Furtul de la Carlton Fine Arts de pe Madison Avenue l-a determinat pe proprietarul galeriei să îşi întărească sistemele de securitate, cu mari cheltuieli.

„A trebuit să punem geamuri de securitate, să ne modernizăm sistemul de alarmă. Am adăugat gărzi de securitate înarmate 24 de ore din 24. Este un cost enorm pentru noi”, a declarat el pentru News 4. „Este inacceptabil. Este Madison Avenue, avem nevoie de protecţie. Avem cea mai bună forţă de poliţie din lume, dar au mâinile legate”.

Brigada pentru cazuri majore a poliţiei din New York investighează incidentul. Oricine are informaţii despre hoţi, opera de artă sau maşina folosită în timpul fugii este rugat să contacteze imediat NYPD.