Obiecte personale care i-au aparţinut lui Elvis Presley, scoase la licitaţie 

Obiecte personale care i-au aparţinut lui Elvis Presley vor fi scoase la licitaţie săptămâna aceasta. Cele aproape 40 de loturi, care includ o jachetă concepută de acelaşi designer care a creat şi celebra salopetă şi pelerină albă, o valiză şi o agendă telefonică cu scrisul lui Elvis, ar putea fi vândute cu peste 10.000 de dolari, scrie Reuters.

Agenda telefonică conţinea adresele „oamenilor de care era într-adevăr cel mai apropiat şi cu care lua legătura cel mai mult”, a spus Brigitte Kruse, fondatoarea casei Kruse GWS. „Avem de fapt câteva dintre însemnările lui personale (în agendă), pe care le vom lăsa ca o surpriză pentru ofertantul câştigător”.

Interesul pentru starul american, care a murit în 1977, este şi mai mare după lansarea, anul trecut, a filmului biografic „Elvis”, care este nominalizat la Oscar, şi după moartea recentă a fiicei sale, Lisa Marie Presley.

De asemenea, în vânzarea „Artifacts of Hollywood & Music” din 28 ianuarie sunt incluse articole care au aparţinut actriţelor Marilyn Monroe şi Liza Minnelli, dar şi ciorapul de Crăciun al câinelui actorului Rock Hudson.

Elvis Aaron Presley (n. 8 ianuarie 1935, Tupelo, Mississippi – d. 16 august 1977, Memphis, Tennessee) a fost un cântăreț și actor american, cunoscut frecvent ca Regele Rock ‘n’ Roll-ului sau simplu, The King, cu toate ca a obținut și trei premii Grammy pentru muzică Gospel.

Citește și Lisa Marie Presley a murit la vârsta de 54 de ani