Oleksandr Makhov, jurnalist ucrainean înrolat după invazia rusă, a fost ucis

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, miercuri noaptea, în mesajul către popor, că un jurnalist ucrainean, Oleksandr Makhov, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa în luptele date în afara oraşului Izyum, informează Reuters

Preşedintele Ucrainei a vorbit în mesajul zilnic adrest poporului despre jurnalistul Oleksandr Makhov care şi-a pierdut viaţa luptând pentru Ucraina.  

”Sunt sigur că aţi văzut reportajele lui pe canalele Ucrainei şi Dom TV. Poate i-aţi văzut comentariile, postările. (..) A fost mereu printre cei mai curajoşi, printre primii. A lucrat mereu în cele mai fierbinţi locuri. (..) Din prima zi a războiului pe scară largă, el a fost pe prima linie. Voluntar. Veteranul ATO. Războinicul brigăzii 95 de asalt. Născut în regiunea Luhansk”, a spus Zelenski, citat de presa ucraineană. 

Preşedintele Ucrainei anunţă că astăzi Oleksandr Makhov a murit în regiunea Harkov, în luptele de lângă Izium. 

”Avea 36 de ani. Sincere condoleanţe rudelor şi apropiaţilor. Să ştie fiul său Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte. Cu siguranţă vom câştiga victoria pentru Ucraina. Sunt sigur că a fost visul lui Oleksandr şi îl vom face să devină realitate”, mai spune Volodimir Zelenski. 

Citește și Jurnalista Vera Girici a murit în propria casă în bombardamentele care au vizat Kievul