Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene Gorj, s-a sinucis

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell“ Gorj, a fost găsit moartă, în seara zilei de marți, 28 februarie, la locul de muncă.

Vestea morții Olimpiei Bratu a șocat lumea culturală din județul Gorj, mai ales că aceasta a avut un rol important în activitatea din acest domeniu. În timpul mandatului său, biblioteca a fost modernizată și extinsă, iar acesta a devenit principalul lor în privința organizării de evenimente culturale. 

Soțul acesteia este directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, iar fiul său este un elev genial, fiind declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică. 

Reacția Consiliului Județean Gorj

„În această seară, o veste cumplită ne-a lovit crunt. Doamna OLIMPIA BRATU, director al Bibliotecii Județene „Christian Tell”, ne-a părăsit printr-un gest extrem pe care nu ni-l putem explica, cunoscându-i verva, limpezimea și implicarea în proiectele instituției.

O distinsă doamnă a culturii gorjene în adevăratul sens al cuvântului, pe care, din păcate, am pierdut-o într-un mod atât de dureros…

Împărtășim tristețea colegilor noștri din instituțiile județene de cultură și suntem alături de familia greu încercată în aceste clipe sfâșâietoare.

Cu profund regret transmitem sincere condoleanțe!

Bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!”

Olimpia Bratu ar fi lăsat un bilet de adio. 

„La data de 28 februarie, Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, cu privire la faptul că în incinta unei instituții publice din municipiul Târgu Jiu a fost găsită o femeie spânzurată.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că este vorba despre o femeie de 52 de ani, din municipiul Târgu Jiu.

Femeia nu mai prezenta semne vitale, iar cadrele medicale au constatat decesul.

Corpul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Citește și Gorj: Mai multe şcoli şi grădiniţe din localităţile afectate de cutremur prezintă fisuri la nivelul tencuielii şi tavanului

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook