Olimpia Bratu, în bilețeul de adio: Procesul cu creanga e prea mult pentru mine. Iertare!

Vestea morții Olimpiei Bratu a șocat lumea culturală din județul Gorj, și nu numai, mai ales că aceasta a avut un rol important în activitatea culturală. Mai mult, sub conducerea sa, Biblioteca Județeană a fost modernizată și extinsă, fiind implicată în organizarea a numeroase evenimente culturale de anvergură

Soțul acesteia este directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, iar fiul său este un elev genial, fiind declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

 „Procesul cu creanga e prea mult pentru mine. Iertare!”

În luna iulie a anului trecut, un copil, în vârstă de 10 ani, a ajuns la spital, cu mâna fracturată, după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac, din Parcul Central al municipiului Târgu Jiu și l-a lovit. Incidentul s-a petrecut în timpul unei activități organizate de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, la care participau zeci de copii. Creanga a căzut chiar peste o măsuță, în jurul căreia erau copii, părinți și bunici, în zona amfiteatrului din parc.

Citește și Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Județene Gorj, s-a sinucis

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Băiețelul a primit îngrijiri medicale de specialitate, nu a avut nevoie de operație, mâna i-a fost imobilizată într-o fașă specială și a mers acasă.

Însă, afară de dosarul penal, tatăl copilului a dat în judecată Biblioteca Județeană „Christian Tell”, societatea Edilitara Public SA, cea care se ocupă cu întreținerea parcurilor și Unitatea Administrativ Teritorială Tg-Jiu.

Dosarul care are ca obiect ”pretenții daune morale” s-a judecat la Tribunalul Gorj, unde a fost atașat și dosarul penal aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În urmă cu două zile, judecătorii au finalizat procesul și au stabilit termen pentru deliberare și pronunțare, săptămâna viitoare, la data de 6 martie.

 „Procesul cu creanga e prea mult pentru mine. Iertare!”, a scris femeia în biletul de adio.