Olimpiada Internaţională de Matematică – primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial pentru România

Lotul României a obținut cea mai bună performanță în ultimii 25 ani la Olimpiada Internațională de Matematica, fiind pe primul loc în Europa, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Cea mai bună performanță în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial!”, a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

„Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice.

În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene! La nivel mondial, România a obținut locul 5.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint! Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe!”, a mai transmis ministrul Educației.

În luna mai a acestui an, lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţii a Olimpiadei Balcanice de Matematică ce s-a desfășurat în Agros, Cipru.

Citește și Concursul ”Memoria Holocaustului”, destinat elevilor, şi-a desemnat vineri premianţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *