Opera ieşeană, premiul de excelenţă pentru susţinerea tinerei generaţii la Gala MUSICRIT

Opera Naţională Română din Iaşi (ONRI) a fost premiată de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali (UCRRM) din România la finalul săptămânii trecute, în cadrul primei ediţii a Galei Premiilor MUSICRIT.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul galei organizată la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, teatrul liric ieşean a fost recompensat de UCRRM cu „Premiul de excelenţă” pentru susţinerea tinerei generaţii.

Opera din Iaşi a promovat în cursul anului trecut o elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, soprana Noemi Onucu. Tânăra a susţinut un moment artistic în cadrul galei Premiilor MUSICRIT, ea fiind aplaudată frenetic de exigentul public prezent.

„Opera Iaşi este cunoscută ca o instituţie care a lansat nume uriaşe ale scenei lirice naţionale şi internaţionale. Ne onorează premiul primit din partea celor mai importanţi critici, redactori şi realizatori muzicali din ţară, distincţie care a subliniat performanţele noastre. Personal, îi asigur pe toţi tinerii talentaţi că vor avea în mine, şi pe viitor, un mare prieten şi susţinător, gata să-i ajute şi să-i promoveze”, a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Premiul MUSICRIT a fost înmânat coordonatorului artistic al Operei ieşene, tenorul Florin Guzgă, întrucât Andrei Fermeşanu a interpretat rolul Edgardo, din opera „Lucia di Lamermoor”, înlocuindu-l pe Rolando Villazon în spectacolul Operei Naţionale Bucureşti. 

Citește și Iaşi: Lucrările de reabilitare a Casei Universitarilor, clădire de patrimoniu, au fost finalizate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *