Opera Naţională Bucureşti a lansat primul tur virtual 3D din istoria instituţiei

Opera Naţională Bucureşti reaminteşte iubitorilor artei lirice că în 2021 a lansat primul tur virtual 3D din istoria instituţiei şi invită publicul să acceseze inedita călătorie de pe site-ul său oficial.

„În cadrul celei mai interactive experienţe de prezentare, foaierul Operei şi spaţiul Muzeului găzduieşte expoziţia „Opera 100″, iar cei care nu au reuşit să ne treacă pragul în acest an se pot bucura de o serie de exponate de decor, costume, recuzită şi manuscrise din istoria primei scene lirice a ţării”, informează ONB, într-o postare pe Facebook.

În august 2021, Opera Naţională Bucureşti anunţa, pe pagina de Facebook, primul tur virtual 3D din istoria instituţiei.

„În an Centenar, Opera Naţională Bucureşti lansează primul tur virtual 3D din istoria instituţiei. Astfel, vineri, 20 august, la ora 19,00, pe pagina de Facebook a Operei Naţionale Bucureşti vă aşteptăm să pornim împreună în călătoria virtuală a noului tur 3D, iar de luni, 23 august, turul virtual poate fi accesat de publicul larg pe site-ul oficial al Operei Naţionale Bucureşti în link-ul www.operanb.ro„, informa ONB.

Citește și Eveniment special în memoria solistei Maria Macsim, la Opera Naţională Română Iaşi

Disponibil de accesat de pe telefon, tabletă şi laptop, turul virtual propune o călătorie prin clădirea emblematică a Operei, edificiul având statut de monument istoric.

Potrivit ONB, Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în Capitală. Spaţiile destinate publicului sunt incluse spre vizionare în cadrul turului virtual, Sala Mare, cu o capacitate de 915 locuri, găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet; Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.