Organizatorii concursului Eurovision au confirmat participarea Ucrainei la ediția 2022

Organizatorii concursului Eurovision au confirmat luni că Ucraina va participa la ediția 2022, care are loc între 10 şi 14 mai, la Torino, în Italia, informează AFP.

Producătorul executiv, Simona Martorelli, a declarat că delegaţia ucraineană a confirmat participarea şi a trimis la timp toate documentele cerute. „Este admirabil, ținând cont de situaţie”, a spus Martorelli. 

Candidatul ucrainean este Orchestra Kalush, conform site-ului oficial al concursului, ai cărei muzicieni vor interpreta un cântec de leagăn rap, „Stefania”. Adresându-se unei mame, acest cântec include muzica tradițională ucraineană şi versurile sale conțin această frază: „Îmi voi găsi întotdeauna drumul către casă chiar dacă toate drumurile sunt distruse”. 

Citește și Directorul Teatrului Național din București (Mircea Rusu) despre refuzul de a colora clădirea teatrului în culorile Ucrainei

Artiștii vor încerca să înregistreze un videoclip pe care toți participanții trebuie să-l trimită organizatorilor, în cazul în care nu se vor putea prezenta fizic pe scenă în timpul acestui concurs, urmărit de zeci de milioane de telespectatori din toată lumea, a indicat Martorelli. 

Pe 25 februarie, a doua zi după invazia Ucrainei de forțele ruse, organizatorul concursului, Uniunea Europeană de Radioteleviziune (UER) a anunțat că Rusia va fi exclusă anul acesta de a eveniment. 

Concursul de anul acesta va avea drept temă pacea, potrivit organizatorilor.