Orion a devenit capsula spaţială locuibilă care a ajuns la cea mai mare distanţă faţă de Terra

La 13 zile după ce a fost lansată, capsula spaţială Orion, utilizată de NASA în cadrul misiunii lunare Artemis 1, a devenit vehiculul spaţial capabil să transporte un echipaj uman care a ajuns la cea mai mare distanţă faţă de Terra, a anunţat marţi agenţia spaţială americană, citată de DPA.

„Am atins distanţa maximă faţă de Terra!”, a anunţat NASA pe contul său de Twitter. Capsula Orion a străbătut o distanţă de 432.000 de kilometri în raport cu Terra, cea mai lungă distanţă parcursă vreodată de un vehicul spaţial care este capabil să transporte la bordul său echipaje de astronauţi.

Cu doar câteva zile mai devreme, Orion doborâse un record stabilit de misiunea Apollo 13 în anul 1970, când a atins distanţa de aproximativ 400.000 de kilometri faţă de planeta noastră, la scurt timp după ce s-a plasat pe o orbită lunară.

Capsula Orion se află în prezent „cam la jumătatea misiunii Artemis 1 în jurul Lunii” şi se va îndrepta de acum spre Pământ, au precizat inginerii de la NASA. Ei se aşteaptă ca Orion să revină pe Terra şi să amerizeze în Oceanul Pacific în data de 11 decembrie, după o călătorie de 2 milioane de kilometri în spaţiu.

Nu există oameni la bordul capsulei Orion, astronauţii fiind programaţi să zboare în spaţiu cu acest vehicul în cadrul misiunii Artemis 2, care va fi lansată în anul 2024.

După mai multe luni de amânări, misiunea Artemis 1 a fost lansată în cadrul unui zbor de testare pe 16 noiembrie.

Citește și Capsula spaţială Orion s-a plasat pe orbita Lunii

📢 Vrem să auzim părerea ta!

Deși comentariile pe site sunt închise, conversația continuă pe pagina noastră de Facebook. Fie că vrei să discuți mai mult despre subiectul articolului, să pui întrebări sau pur și simplu să te alături comunității noastre, te așteptăm cu drag!

👉 Urmărește-ne pe Facebook