Papa Francisc s-a rugat pentru „Ucraina martiră” în timpul vizitei sale în Malta

Papa Francisc a numit Ucraina „martiră”, iar invazia rusă „un sacrilegiu”, în mesajul său adresat credincioșilor la finalul slujbei de duminică dimineață, în Malta, informează CNN.

Papa le-a cerut credincioșilor, printre care se aflau unii care țineau steagul Ucrainei, să se roage pentru pace. „(…) în timp ce ne gândim la tragedia umanitară din Ucraina martiră, aflată sub bombardamente într-un război-act de sacrilegiu”. „Să rămânem neobosiți în ruga noastră și în oferirea de ajutor celor care suferă”, a îndemnat Suveranul pontif.

Papa Francisc și-a încheiat duminică vizita de două zile în Malta și se va întoarce la Roma. Sâmbătă, el le-a declarat jurnaliștilor că o vizită în Ucraina este luată în calcul.

Întrebat dacă ia în considerare să meargă la Kiev, Papa Francisc a răspuns: „Da, (optiunea n.r.) este pe masă”.

Papa Francisc și-a declarat deja sprijinul pentru refugiații ucraineni și a cerut încetarea imediată a războiului.

În timp ce, „câțiva oameni puternici, din păcate blocați în pretențiile anacronice ale intereselor naționaliste, provoacă şi instigă conflictul, oamenii obișnuiți simt nevoia de a construi un viitor care fie va fi împărtășit, fie nu va exista”, a spus Suveranul pontif la slujba de sâmbătă.

Citește și Patriarhul Kiril le cere soldaților să apere Rusia, o țară care „iubește pacea”