Paradă a ansamblurilor folclorice la Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Focşani

O paradă a mai multor ansambluri folclorice din ţară va fi prezentată în cadrul Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Focşani, ce va avea loc sâmbătă, la Focşani, a informat Centrul Cultural Vrancea.

„În deschiderea Festivalului Naţional al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă va fi prezentată o paradă a ansamblurilor folclorice participante din judeţele Bacău, Botoşani, Suceava, Maramureş şi Vrancea. În deschiderea coloanei de participanţi vor fi prezenţi fanfara Rapsodia vultureană din comuna Vulturu şi Vălăretul Datina din localitatea Deleni, judeţul Vaslui, care prezintă obiceiul străvechi al jocurilor de măşti”, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural.

Parada se va desfăşura, în condiţii meteo favorabile, între zona Big şi sala Balada din municipiul Focşani.

În cadrul festivalului, va avea loc şi un concurs şi vor fi acordate diplome şi premii celor care promovează obiceiurile, dansurile, cântecele şi datinile din perioada Crăciunului şi Anului Nou.

Intrarea la festivalul – concurs ce va avea loc la Sala Balada din Focşani se va face în baza certificatului verde, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citește și Obiceiuri și tradiții pe Valea Streiului, la Călan