Parcul din faţa Ateneului Român ar putea să poarte numele sopranei Mariana Nicolesco

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) dezbate, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre care propune ca parcul situat în faţa Ateneului Român să poarte numele sopranei Mariana Nicolesco, care a murit în 2022.

Mariana Nicolesco a primit, în anul 1991, din partea CGMB, titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei, fiind prima personalitate căreia i-a fost acordat acest titlu.

Nicolesco a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, a cântat într-un concert de Crăpciun susşinut la Vatican colinde romîneşti şi a primit Medalia de Aur UNESCO pentru Merite Artistice, cu titlul de Artist UNESCO pentru pace şi cu acela de Ambasador Onorific UNESCO.

”Atribuirea numelui de Mariana Nicolesco parcului din faţa ateneului Român va aminti pentru totdeauna legătura acestei personalităţi unice în marea lume a artei sacre a cântului cu acest templu al culturii naţionale”, se arată în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Propunerea ca numele Marianei Nicolesco, decedată în 14 octombrie 2022, să fie dat spaţiului verde din faţa clădirii Ateneului Român, situată în Sectorul 1 al Capitalei, a venit din partea soţului sopranei, criticul şi istoricul de artă Radu Varia.

Citește și Soprana Mariana Nicolesco a murit la vârsta de 73 de ani