Particles Festival revine între 2-4 iunie în Noul Parc Micălaca

Particles iese în natură la cea de-a 5-a ediție de festival în Noul Parc Micălaca între 2-4 iunie! Ediția aceasta arădenii sunt invitați să iasă afară la joacă în cadrul festivalului Particles, timp de 3 zile de explorare a creativității, la firul ierbii din zona Micălaca 300. Pentru ediția de anul acesta, organizatorii au ales ca locație o zonă cu o semnificație aparte: Noul Parc Micălaca, o fostă zonă de pădure și vegetație sălbatică situată în apropierea Podului Roșu. Zona reprezintă un spațiu de joacă, recreație și conectare cu natura pentru foarte mulți arădeni și de aceea, tema centrală a festivalului se dezvoltă în jurul naturii și a puterii acesteia de a trezi creativitatea în fiecare dintre noi.

Pe lângă curatorierea întregului program, asociația Citizenit dezvoltă prin festivalul Particles și o platformă de expresie pentru artiștii locali, oferindu-le oportunitatea și cadrul necesar de a-și exprima arta sau meseria. În acest scop, săptămâna aceasta, organizatorii au lansat Concursul de proiecte artistice și totodată Apelul de voluntari ediția 5.

Arte vizuale, ateliere, dans, muzică, poezie sau performance – ideea ta poate face parte din programul festivalului. Asociația Citizenit va sprijini implementarea proiectelor selectate prin acoperirea costurilor de producție și asistându-te în realizarea sa. Participanții la concursul de proiecte artistice sunt rugați să țină cont de faptul că această ediție va avea loc exclusiv în aer liber și de aceea proiectele care au nevoie de spații închise pentru implementare nu vor fi luate în considerare.

Citește și Teatrul Infinit vine cu O zi de vară

Pasionații de artă și cultură pot participa ca voluntari alături de echipa Citizenit, la organizarea festivalului iar  tipurile de activități în care se pot implica sunt: 1. Creare și amplasare instalații instrumente muzicale (22-31 mai);  2. Creare grădini comunitare (22-31 mai);  3. Promovare, distribuire materiale (19 mai-2 iunie); 4. Amenajare spațiu festival (29-31mai); 5. Asistență pe perioada desfășurării festivalului: informarea participanților, comunicarea cu invitații, asistență logistică etc. (2-4 iunie)

Cei care doresc să se înscriere în concurs sunt invitați să completeze formularul de înscriere (vezi link aici)

Termen limită pentru trimiterea propunerilor: duminică 14 mai 2023, ora 23:59.

Participanții selectați vor fi anunțați prin e-mail până cel târziu miercuri 17 mai 2023, ora 18:00.

Cei care doresc să participe ca voluntari, sunt invitați să completeze formularul de înscriere (vezi link aici)

Termen limită de înscriere: 17 mai 2023

Voluntarii selectați vor fi anunțați prin e-mail în data de 18 mai.

Pentru mai multe detalii despre Particles ediția 5, rămâneți aproape pe platformele de Facebook și Instagram Citizenit și Particles. 

Particles este un proiect al Asociației Citizenit. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.