Patriarhul Kiril le cere soldaților să apere Rusia, o țară care „iubește pacea”

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril a oficiat duminică o slujbă pentru soldații ruși care au invadat Ucraina, cerându-le să îşi apere țara „așa cum numai rușii pot” să o facă. Acesta a susținut că Rusia este o țară care „iubește pacea”, scrie Reuters.

La slujba de la Catedrala Forţelor Armate, deschisă în urmă cu doi ani la Kubinka, în apropierea Moscovei, patriarhul Kiril le-a spus unor militari, bărbaţi şi femei, că Rusia este o ţară care „iubeşte pacea” şi care a suferit mult din cauza războiului.

„Cu siguranță nu căutăm războiul sau să facem ceva care le-ar putea dăuna altora. (…) Însă am fost crescuți de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Şi vom fi pregătiți să o apărăm, așa cum numai rușii pot să își apere țara”, a susținut Patriarhul Kiril.

Citește și Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse afirmă că paradele gay sunt unul dintre motivele pentru care Rusia a invadat Ucraina

În vârstă de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai făcut declaraţii de susţinere a invaziei Rusiei în Ucraina şi consideră războiul un mijloc de apărare împotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadentă, în special din cauza acceptării homosexualităţii.

Sprijinul său pentru ofensiva militară, în care au murit mii de soldaţi şi civili ucraineni, i-a deranjat pe mulţi membri ai Bisericii Ortodoxe din ţară, dar şi din biserici din străinătate subordonate Patriarhiei Moscovei.